Bugun...
SON DAKİKA

Covid Poztif!

 Tarih: 04-06-2021 22:37:00  -   Güncelleme: 04-06-2021 22:39:00
H Cumhur Bandakcioglu

05.11.2019   Çin’den Türkiye’ye döndüm. Çin de herhangi bir Covid söylentisi yok.

 

01.12.2019. Çin Wuan da ilk vaka görüldü.

 

03.01.2020 Almanya’dayım. Dünya’nın en büyük fuarlarından bir tanesini icra ediyoruz. Çin ve Hintlilerin katılımları yoğun.  17 Ocak 2020’de döndüm.

 

11 Mart 2020 Türkiye de ilk vaka açıklaması yapıldı.

 

11 Mart 2020 – 15 Mayıs 2021 tarihleri arasında hiç durmadım, defalarca Uşak fabrika ziyaretleri, Bolu Belediye Meclisi toplantıları, Özel ve Devlet hastaneleri hasta ziyaretleri, hastane refakatleri, acil servise gidiş ve beklemeleri, gasilhaneler, mezarlıklar, çarşı pazar ve bir dolu etkinlik.  Kişisel hijyen, maske, mesafe hep aynı çizgide devam etti.

 

Mart 2021 itibarıyla fizikken ve ruhen çok yorgunum. 06.05.2021 Halam vefat etti.

 

09.05.20 pazar günü evin bahçesinde çalı çırpı ve çim temizliği yaptım, yoruldum ve çok terledim. Akşam, nöbetçi eczaneden Nurofen aldım. İyi geldi.  Bir enerji kaybı yok. Halsizlik yok.

 

11.05. 2021 Bayramı genelde Bolu’da geçiririm ama bu sefer  eşim ve çocuğumla geçirmek için İstanbul’a hareket ettim. Gayet iyiyim.  Aygün Lara biraz dedesi gibidir gözleriyle konuşur. Kız insan bir hoş geldin der. Başsağlığı diler, sarılır  dedim.  Hoş geldin le geçiştirdi! 12,13,14. Mayıs 2020 genel durumum iyi.  13-14 Mayıs bahçede komşularla bayramlaşma. Bu arada  askerliğimden beri müptelam olan sabahları  hafif sinüzitm var.  Burun ve alın arasında çok hafif baskı hissediyorum geçmesi lazım. Geçmedi!  15 Mayıs 2021 Cumartesi içime kurt düştü.  Test yaptırdım. Sonuç POZİTİF!

 

İlk olarak  Bolu Çağsu Hastanemizin  çok kıymetli  Dahiliye Uzmanı Dr.  Halil. Uğur Öney abimizle telefon görüşmesi yaptım. Hemen 2 adet  Parol al dedi ve devletin verdiği ilaç Favimol a başla dedi. Genel durumumu sordu.  Daha sonra ilk şoku atlatıp aile bireylerine  ve temas ettiğim kişilere haber verip hastalığı geçirmiş, S.Ş.T.Ç, Z.K.G ve yeğenim Emir Kefeli ile yoğun bir görüşme trafiği başladı.  Emir İstanbul’da olmam sebebiyle, bu konuda ciddi  bir isim yapmış Florance Nightigale  Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr.Tuğçe Kasapoğlu Haskal’la beni iletişimi geçirdi. Bir gün sonra eşim de pozitif çıktı.

 

Yapılan tetkiklerde, 2 ciğerimde az değerde tutunma var. Tuğçe Hoca, sürecimiz biraz sıkıntılı olabileceğini söyleyerek ek bir protokol ile ekstra vitaminler verdi. Onun protokolünü uyguladım. Telefon görüşmelerimi yasakladı.

 

Bu arada Bolu Çağsu Hastanesi’nden Neşe Alagöz Hanım aradı ve hastanelerinin üzerine düşecek her türlü desteğe hazır oldukları mesajını verdi. Çağsu ile yıllardır bir gönül bağımız var.  Öyle ’ki.  Beni Bolu’da nerede bulabileceklerini soranlara son yıllarda verdiğim cevap şöyle; Muzaffer Işın Caddesinde, Bolu Belediyesi’nde olmadı bir de  Çağsu’ya bakın!

 

İstanbul’da ki durumumu gün ve gün hem Tuğçe Hanım’a hem de Halil Uğur Öney e bildiriyorum.  25 Mayıs 2021 resmi karantinam bitti. Doktorum. 14 günü tamlayalım dedi.

Tuğçe hanım, son kontrolümde durumumu çok iyi buldu.  Bu arada hastalığın ilk 7 günü balayı ikinci 7 günü kıyım ayı olarak adlandırılıyor.

 

Covid’i çok büyük bir ihtimalle  seyir onu gösteriyor ki, Bolu’dan İstanbul’a taşıdım. İhracatçı yönüm burada da ortaya çıktı. Gayri resmi başlangıcın  9-10 Mayıs gibi olduğunu düşünüyorum. Bulaş yeri ve şekli net değil. Bütün süreçte, hiç ateşlenmedim, hiç öksürüğüm olmadı, hiç ağrım olmadı, tat kaybı yaşamadım. CRP değerim normal düzeyde seyretti.  Çok su içtim. Her gece açık pencereyle yattım. Çok dinlendim. Doğal kürlerden, Udi Hindi yağı ve Çörek Otu yağı kullandım. Eşim dışında bulaşım olmadı. Mayıs başındaki süreçlerde yakın temas olduğum kimseden Covid Pozitif ihbarı almadım.

 

Hastalığın net bir tedavisi yok. Uzmanlar yaşadıkları vakalar üzerindeki tecrübelerine göre  karşılaştırarak tedavi uyguluyor. Devletin verdiği Favimol adlı ilacın fayda veya faydasızlığı kesinlik kazanmış değil. Hastalık, cinsiyet, yaş, ırk ve kronik rahatsızlık ayrımı yapıyor. Her bünye farklı reaksiyon veriyor. En büyük avantajımın sigara içmemek olduğunu düşünüyorum.

 

Yapılması gereken: AŞI (1 ay kala yakalandım), Kalabalık alanlarda yeme içme alışveriş hareketlerine dikkat! Maske, mesafe, hijyen. Kuvvetli beslenme. Moral. Bol sıvı. Hastanelerde yatan hastaların yarısı aşılı lütfen dikkat!

 

Süreç boyunca yaşadığım  bazı diyaloglar; ZKG: Kapıya gelip doğal kürlerimi getirdi. Sosyal Medya’yı hemen bırak. Zaten durduğun yer yer değil, gittiğin yol yol değil. Kuran oku.

 

D.Ş. : Çok geçmiş olsun kardeşim. Bizde şimdi E.T.na baş sağlığına gittik. Kuzeni Covid den hayatını kaybetti.

 

Albay Tatü: Cumhur Abi ne zaman hissettin ne zaman başladığını düşünüyorsun. Şu tarihte…. Abi sen hastalığı çoktan geçirmişsin. Hiç canını sıkma.

 

Hayat eve sığdı!  Bu hastalığı geçiren herkese çok geçmiş olsun diliyorum. Hayatını kaybedenlere Allahtan  rahmetler diliyorum.  Doktorlarım Uzman Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal’e, Uzman Doktor Halil Uğur Öney’e, Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen bütün ekiplere, süreç boyunca  bana destek veren Prof. Dr. Hayat  Kumbasar Karaosmanoğlu ve Doç. Dr Gülhan Ertan’a  ve de beni arayıp soran herkese çok teşekkür ediyorum.

Sağlıkla kalın.

 

 

  Bu yazı 2498 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI