Bugun...
SON DAKİKA

Fatih Kavak ve Seben

 Tarih: 18-11-2021 22:26:00  -   Güncelleme: 18-11-2021 22:28:00
ismail hakki Pehlivan

Sevgili okurlar Belediyecilik ciddi bir iştir. Vizyon gerektiren ve yenilikçi, geliştiricilik ve dünya düzenini takipçiliği gerektirir.

 

Yani uluslararası gelişmeleri izlersiniz, sizin ölçünüzde olan diğer il ve ilçeleri ve çalışmaları takip edersiniz, o gelişmelerden size uygun olanları seçip, yönettiğiniz bölgede bazı çalışmalar ve değişiklikler yaparsınız.

 

Bunu yaparsanız başarıya ulaşırsınız. Yoksa bir seçim sonrası yok olup gidersiniz, tıpkı sizden öncelerinin gittiği gibi.

 

Belediyecilik, vatandaşları evlendirmek, birilerinin doğum gününü kutlamak, Bilbaolarda resimler asmak ve kalıplaşmış rutin işler yapmak değil, onu vatandaşın kendisi de yapar.

 

Sizler seçim önceleri birçok sözler ve projeler gösterip, onlar sayesinde vatandaşlardan yetkiler alıyorsunuz fakat her ne hikmetse seçim sonrası bunların hepsi unutuluyor ve kısır işlerle avunup, verilen sözleri yapamıyorsunuz. Bu da demektir ki, gidişiniz gözlenmektedir.

 

Biz gazeteciler sürekli vatandaşın nabzını tutmaktayız, sürekli onların içindeyiz ve sürekli vatandaşlardan gelen tepkileri kendi yazılarımızda dile getirmekteyiz.

 

Bizim sorumlu olduğumuz tek bir merci var, o da vatandaşlarımız. Onların her bir isteği veya şikâyeti bizim için öncelik teşkil eder.

 

Biz gazete olarak Bolu ve ilçelerine hitap etmekteyiz gerek internet versiyonu ile gerekse yazılı olarak bu bölgenin sorunlarını dile getirmeye ve yetkili mercilere ulaştırmaya çalışıyoruz ama nafile… herkes üç maymunu oynamaya devam ediyor.

 

Bu  ilk önce Seben  ve diger birkaç ilçe için böyle. Bunu en azından bu bölgelere yolumuz düşünce ziyaret edince ve vatandaşlarla konuşmalarımızdan takip etmekteyiz.

 

Bakın bir sezonu daha geride bıraktık, iyisi ile kötüsü ile sezon bitti. Peki bu yıl Sebene ziyarete gelenler, nasıl döndü? Memnun kaldılar mı? Giderken neler dediler? Meraklı bir konu değil mi?

 

Biz bunu gerek sosyal ağlardaki paylaşımlardan gerekse de guruplarda yapılan açıklamalardan  ilçe ziyaretlerimizde vatandaşlarımızın hal ve hareketlerinden takip ettik.

 

Açık söylemesi gerekirse bu sezon seben ilçesini  ziyaret edenler hiç de memnun ayrılmadılar bu ilçeden. Ağır ve sitem dolu paylaşımları gördüğümüz gibi bölge insanların açıklamalarından ve sitemlerinden bu kanılara vardık.

 

Hatta daha ileri gidip, bir daha seben ilçesine gelmeyeceklerini diyenler bile vardı.

 

Peki ağırlıkta neydi bu şikayetlerin sebebi, gelin ona bir bakalım.

 

Belediye yönetimi tarafından Gelen misafirlerin ilgisiz karsılanması ve kaba hareketlerin olması,

 

Gerekli yatırım ve çalışamalar yapılarak sorunların ortadan kaldırılamaması,

 

Temizlik,

Lağım kokusu,

Düzensizlik,

 

Ve yeterince aktivitenin olmaması. Gibi bir çok konuyu sıralayabiliriz

 

Gördüğünüz gibi, bu sorunların tamamının sorumluluk alanı yerel yönetimler ve bu demektir ki  bu bölgemizdeki yerel yönetimler halkın beklentisine cevap verememiştir.Verememektedir

 

Bir dahaki sezona kadar ülkemizde bir seçim olur mu, olmaz mı bilinmez.

 

Ancak Bahsi Geçen Belediye Başkanı Fatih Kavak’ın Bundan önceki Belediye Başkanı Süleyman Özbagın gölgesinde kalması ve aratması olarakda ifade edilmektedir.

 

Ama bir şey çok net görünüyor ki,bundan sonraki ilk seçimde çok şey değişecek. Bunu biz böyle yorumlamak zorundayız çünkü bunu bize bu kadar net söyleten ilçeye gelen konukların ve vatandaşların düşünceleri ve şikayetleridir.

 

Tekrar başa dönmekte yarar görüyorum. Belediyecilik makamda oturup, onu-bunu kabul edip, fotoğraflar çektirmek değil. Nikah kıyıp, boy-boy resimler paylaşmak da değil. Billboardlara bayramdan bayrama resimlerini asmak da değil.Halkın içine girip vatandaşın sorununu tespit edip çözüm yolları aramak ve bulmaktır.

 

Belediyecilik, vatandaşın istek, şikâyet ve rahatına dikkat göstermek, vatandaşı dinlemek, sorumluluk taşımak ve güzel bir yönetim sunmak demektir.

 

İlçede ne yapılacaksa onun bunun talimatı ve tavsiyeleriyle degil vatandaşların görüşüne ve fikirlerine baş vurmak onlara yeterince açıklamalar sunmak demektir.

 

Yani kısacası yaşanabilir bir çevre yaratıp vatandaşı memnun etmek belediye başkanının  birinci vazifesi olmalıdır.

 

Bu böyle olmadığı müddette vatandaş sandık önüne geldiğinde cevabını net ve açık bildirecektir, bundan kimsenin endişesi olmasın.

 

Öte yandan Seben ilçesindeki gelişme ve çalısmaları yakından takip edip siz değerli okuyucularımıza aktarmaya devam edecegiz…

 

 

  Bu yazı 2075 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  YAZARLARIMIZ
YUKARI