Özellikle son yıllarda küresel ölçekte yaşanan çevresel ve kimyasal kirlilik artışı ile birlikte bireylerin temiz ve güvenilir tarımsal gıdaya erişimleri de zorlaştı. Bu doğrultuda, özellikle tarımsal ürünlerin güvenliği ve güvenirliği açısından çeşitli uygulamalar ortaya konmaya başlandı. Bunlardan biri de tarladan sofraya gelene kadar tarımsal üretimin her aşamada kontrol edilerek temiz ve güvenilir olduğunun garanti altına alınmasını ve bu hususta üreticilere sertifika verilmesini sağlayanTam organik Tarım Uygulamalarıdır.
Kentin bereketli topraklarındaki üretimin teşvik edilerek artırılması, yerel ve atalık tohumların korunması, gelecek nesillere aktarılması, üreticilerin teşvik edilerek desteklenmesi ve kentlinin sağlıklı gıdaya, temiz ve güvenilir tarımsal ürünlere ulaşabilmesi adına uzun bir süredir çalışmalarını yürüten Bolu belediyesi Köroğlu kooperatifi Tam organik Tarım Uygulamaları çerçevesindeki üretimlerine geçtiğimiz yıllarda başlamış ve simdilerde tam organik üretimleriyle hizmetlerine organik tarım alanda devam ediyorlar.
Bu kapsamda yaklaşık 200 hektar alanda domates, biber, patlıcan, kabak, bal kabağı, mısır, kavun, karpuz, börülce, bamya, barbunya, fasülye, günebakan, susam, nohut ve iza buğdayının yetiştirilmesi sağlanırken; başarılı çalışmalarından sonra biber, domates, fasulye,patlıcan, kabak, nohut ve buğday diğer ürünler için için tam organik Tarım Sertifikası almaya hak kazanıldı. Bolu belediyesi köroglu kooperatifi tam organik tarım alanındaki uygulamaları kışlık sebzelerde de devam edecek olup, karnabahar, lahana, pırasa, kereviz, turp, pazı, ıspanak, marul, maydanoz, dereotu, tere, roka gibi ürünlerin ekimleri gerçekleştirilecek.
Kimyasal, fiziksel, mikrobiyolojik kalıntılar içermeyen, çevreyi kirletmeyen ve doğal dengeye zarar vermeden üretilen ürünlerin çok sayıda bayan ekibin tek tek tarlalardaki yabancı ve zararlı otları günlerce yolarak ortadan kaldırıp elde edebildiği tam organik Tarım Sertifikalı ürünler ayrıca, bolu pazarındada şatışa başladı.Bolu belediyesinin geçtiğimiz gün temelini attığı yöresel ve organik Pazar yerinin biran önce tamamlanarak burada şatışı gerçekleştirecekı.
Vatandaşın pazarlarda satılan ve organik olmayan ürünlerin fiyatlarının zaman zaman altında olmak üzere şatışı ulaşılması saglanarak hem ata tohumunu yaygınlaştırmak hem saglıklı nesillerin yetiştirilmesiyle birlikte tohum yönünden dışa bagımlılıktanda kurtulunması saglanmış olacak..