Bugun...
SON DAKİKA

Kar Goygoycusu Güzide Muhaliflerimiz ve Basınımız!

 Tarih: 15-02-2021 17:41:00  -   Güncelleme: 15-02-2021 18:04:00
H Cumhur Bandakcioglu

İnanın, bu şehirde yaşayan ve  hayati meseleleri olup  tedavi göreceği kuruma gitme mecburiyeti olan vatandaşlarımız bile sizin  kadar serzenişte bulunmadılar. Yaklaşık 1 haftadır memlekette meteorolojik  uyarılar yapılıyordu; Son yılların en kuvvetli kar yağışını göreceğiz! Hatta, İstanbul için 1985 Kışının benzerini yaşayacak alarmı veriliyordu. Küresel ısınma, bahar tadında yaşanan Ocak ve Şubat başı ve de gözle görünen kuraklık korkuları karşısında  hepimizin dileği kışı yaşamak ve kara doymaktı.

 

Ve nihayet Bolu’da kar yağışı 14 Şubat 2021 Pazar günü öğleden sonra kendisini göstermeye başladı.  Bolu’da yaklaşık 4500 civarında sokak ve cadde  olduğunu düşünüyorum. Bolu Belediyesi’nin 25 civarında karla mücadelede kullanılan aracı var. Her ne kadar ülkenin, adı karla anılan en önemli şehirlerinden birsi olsak da yılda 3-4 günü geçmeyen 1 veya 2  kar yağışının dışında, ciddi bir kar mücadelesini gerektirecek bir durumu yok.  Yani bir Toronto, bir Moskova değiliz. Yaklaşık 24 saattir aralıksız yağan bir kar var ve karın kendini hissettirdiği an itibarıyla da karla mücadele eden bir Belediye var. Tabii ’ki öncelik sırasına göre bir iş planı yapılması kaçınılmaz bir durum. Sağlık, İtfaiye, Güvenlik, birimlerinin hizmetlerinin sekteye uğramaması için öncelikli hizmet alması daha sonra merkez dışında bulunan mahallelerin merkeze ulaşımları sağlanması gerektiğini unutmamız gerekiyor. 

 

Heyhat, güzide muhalefetimiz ve  basınımızın bir bölümü altın bulmuş misali sosyal medyadan bindiriyor. Zannedersiniz ki Bolu büyük bir felaket yaşıyor. Her zaman her yerde yaşanabilen bir durumu  anlık bir fırsata çevirme peşindeler. Bolu Pazarı’ndan kar manzaraları paylaşılıyor. Halbuki Bolu Pazarı’nın asıl problemi senede 2 defa yağan kar yağışında ki durumu değil, her geçen gün  filesinde büyüyen deliktir.

 

Şurada yağıp yağacağı 2-3 günlük bir karın şok dalganın arkasından etkisi düşecektir. Merak etmeyin, Bolu Belediyesi her sokağına girer. Felaket tellallığını seviyoruz.  En başta yazdığım gibi hayati sağlık sorunları olanlar, çok daha zor durumda olup maddi sıkıntıları olan vatandaşlarımız bile bu kadar serzenişte bulunmuyorlar. E bir zahmet kapımızın önünü de biz kendimiz temizleyelim.   Not: Bu arada değil 1985, 2017 yılında yaşanan havalimanlarının kapandığı kışın yarısı bile yaşanmıyor İstanbul’da  Fotoğraflar: New York, dan, tek fark bizdeki gibi bir muhalefet ve basın yok.

 

Cf4ay.jpg

Ceoaq.jpg

  Bu yazı 2038 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  YAZARLARIMIZ
YUKARI