Bugun...
SON DAKİKA

Kocaoğlan’ dan Teşekkür Mektubu geldi.

 Tarih: 08-03-2021 14:23:00  -   Güncelleme: 08-03-2021 14:30:00
H Cumhur Bandakcioglu

 

Canım Başkanım, Tanju Özcan, Sayın Meclis Üyelerim ve de  sevgili Bolulular… Benim adım Kocaoğlan, Arkadaşlar bana BAYI derler. Aladağ da yaşıyorum. Buranın  yerlisiyim, ben ve atalarım yüzyıllardır buradayız. Yani  buranın gerçek sahipleriyiz. Genelde kimseyle işimiz olmaz, kendi halimizde geçinip gideriz. Ara sıra balık çiftliklerinden birkaç balık alırız. İçgüdüsel bir durum yoksa kasıtlı bir şey yok.

 

Şu günlerde malumunuz mutad kış uykusunda olmamla beraber bende  sizlerle gibi  cep telefonuma, dolayısıyla sosyal medyaya bağımlı bir şekilde hayatıma devam ediyorum. Yerel Medya ilgi alanıma giriyor. Bizimle ilgili bir tasarrufunuz olacaktı, çok sevinmiştik. Gerçi biraz abartılıydı. Yani öyle 10 Metre ye falan gerek yoktu. Biz akıllı hayvanlarızdır. Sizin vermek istediğiniz mesajı anlamıştık. Yoksa heykelle falan işimiz olmaz. Türkiye de olmasa da Dünya’nın birçok yerinde gereken önemi ve ilgiyi görüyoruz. Ama sizin şu  yerel medya yok mu işi öyle bir hale getirdi ki sizi de bizi de zor durumda bıraktı. Çok içerlendik.

 

Neyse Başkanım; Sizi daha fazla meşgul  etmek istemiyorum. Sağ olsun, sizin meclis üyesi Cumhur abi bizim adımıza ara sıra  bizlerianlatmaya çalışıyor ona da müteşekkiriz.  Konuyu uzatmayacağım birkaç küçük örnekte ben vereceğim.  Bizim Rusya’da bir akrabamız var adı  Mishaka. Türkiye’de onu Maşa ve Koca Ayı olarak biliyorlar. Çizgi Filmini yaptılar. Başkanım, tam 120 ülkede gösteriliyor.  40 dile çevirisi yapıldı.

 

Bir  tane bölümü You Tube kanalında 1 Milyar 200 Bin defa izlendi. Oyuncakları, kitapları, DVD, leri, çantaları, daha neler neleri pazarlanıyor. Başkanım, kulağınızı  iyi açın. Yok yok siz açmayın, bizi beğenmeyenler açsın. Siz o istemeyüzcüklerin eline bir hesap makinesi verin bol sıfırlı olsun. 2015 yılında sadece yapımcısına 225 Milyon USD kazandırdı bizim Koca Ayı.

 

Bolu’nun bütün ekonomisini toplasanız bu rakamları yakalayamazsınız. Bu işler öyle Kent Meydanında çekirdek çitlemeyle sosyal medyada. İşkembe-i Kübra’dan sallamakla olmuyor tabi.  İsterseniz heykellerden  vaz geçin bizim buralarda yaşayan hayvanların olduğu bir çizgi film animasyon projesi yapın. Tabi başrolde ben olmak kaydıyla! Ya da boş verin, ben sizleri Manda Kaymağı ile baş başa bırakıyım. Hayırlı kazançlarınız olsun. Güzel hemşerilerimize selam olsun.

 

Sevgili Belediye Başkanımız, Tanju Özcan  size görevinizde başarılar diliyor, şahsıma ve türüme vermiş olduğunuz destek ve önem için çok teşekkür ediyorum. Bolu’yu seviyorum. Saygılarımla, Aladağlı  Bozların Kocaoğlan (BAYI)

 

 

Not: Ayı heykeli konusunu bende basından öğrendim. Öncesinde bu konuda Başkan a hiçbir telkinim olmamıştır. Ben sadece Ayı’nın kesinlikle Bolu’ya kazandırılması gerektiğine inanlardanım. C.B.

  Bu yazı 2466 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  YAZARLARIMIZ
YUKARI