Bugun...

Ölmüş Eşek Üzerine Alınanın

 Tarih: 27-06-2017 22:04:00
ismail hakki Pehlivan

Kardeşim nasıl bir psikoloji bu ! İnsanın aklına gele gele tek bir açıklama geliyor !Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem ismiyle başrol oynayan Meryem kızımızın yaşadığı tükenmişlik sendromu…
Yalnız kızımız , yürekli ve doğruyu arayan bir tavırla pekde hayati önem taşımayan bu rolü artık faydalı olamam diyerek durumunu kabullenip diziyi bıraktı.
Lafa bak ağa ! Adam valiyle girdiği bir kamu arazisi tartışmasında kendi pozisyonunu ’’ ÖLMÜŞ EŞŞEK ‘’ olarak adlandırdı . Sormak lazım hangi açıdan ölmüş eşşek ?
Belediye kasıtlanarak söylendi ise eğer ; ÖLMÜŞ EŞŞEK acaba ; 
-    Hantal bürokrasi için mi ?
-    Üç otuz paraya türlü sendikal oyunla mağdur edilen işçi için mi?
-    Vatandaşın artık el arabası ve haraç kararak kendi sokaklarındaki çukurları kapattığı şehirdeki İZBETON Şirketi için mi?
-    Bütçesiyle her yıl 3 İzmir takımını şampiyon yaparak ;ancak amatör branşlara milyonlar harcayarak iflas noktasına getirilen İzmir Sporuna darbe üstüne darbe indiren spor klübünü ve spor müdürlüğü için mi ?
-    Bitmek bilmeyen metro inşaatı için mi?
-    Kendisine inanarak sorgulamadan attıkları imzalarla artık; giriş kapılarında kart almak için bile imza atmadan önce defteri saatlerce okuyan müdürlerin hali için mi?
Yok değil ; partideki durumu için mi?
-    Vefasızlığıyla ; siyasi olarak bugüne kadar yürüdüğü arkada bıraktığı dostları için mi?
-    Genel Başkan Yardımcılığı yapan bir isimde dahil işine gelmediğinde şeker , tansiyon  , kolestrolü bahane ederek hakarete varan üslubuyla payladığı partilileri için mi?
-    İzmir’deki Gezisi sırasında grev yapan çalışanla ilğili grev sosyal bir haktır diyen genel başkanın uçağı; Ankara’ya inmeden işçilere verdiği disiplin cezası ile Genel başkanın yerle bir ettiği karizması için mi ?
-    Kongrede hiçe sayarak kadın ve gençlik kotası olmayan listesi yapıp ; anahtar listede çırağı çıkardığı siyasi arkadaşları için mi?
-    Orada bulunduğu sırada yaptığı açılışta vatandaşlarla mikrafondan ‘’ EŞŞOĞLUEŞŞEK’’ diyerek kavga edip bir başka Genel Başkan Yardımcısını düşürdüğü durum için mi?
-    Gezi parkı olayları sırasında desteklediği tomalardan suyu yiyen partililerin hali için mi ?
-    % 85 ini yaptığını iddia ettiği İZBAN’ın açılışında Başbakana şov yaptırıp ezdiği Genel Başkanının düştüğü durum için mi?
-    Yoksa bir türlü bitmeyen metro sorunu ortadayken ; metro açılışı diye 2 durak açtırdığı Genel Başkanın düştüğü durum için mi?
-    Fuarın açılışı sırasında ; Genel başkan ve partiye sahip çıkmak istiyen Akpartilile ve polislerden sonra lafla dövdüğü gençlerin hali için mi ?
Yok hayır ! Vatandaş kasıtlanarak söylendiyse 
-    Derdini anlatmak istediğinde ; açılışın ortasında EŞŞEK SIPASI lafını yiyen gariban için mi?
-    Kentsel dönüşümde mağdur olmak istemeyenlerin ; tepki gösterdikleri bir anda , mikrofondan küfürleri yediklerindeki hallerii için mi?
-    Metro inşaatı yüzünden Hatay’dan Göztepe’ye kadar kepenk kapatan onlarca esnafın hali için mi?
-    Yine aynı inşaat yüzünden ; sabah evlatlarıyla vedalaşamayarak erken saatlerde evden çıkıp çocukları uyuduğunda dönen , aynı evin içinde evlat özlemi çeken babaların halleri için mi?
-    4,5 yıl bekleyip hatta yaz tatilinide geçirip , okullar açılınca kanal inşaatına başlayarak çileye batırdiği Buca’lıların hali için mi ?
-    Trafik sorunu ile psikologlara ciro patlaması yaptırdığı sürücülerin hali için mi?
Ne kasıtla söylendi bilinmez ama Başkan haklı mı? , ortada bir ölmüş eşek var mı ?, yok mu? ,Ölmemiş eşek mi?, Eşek mi var ? ,ölü mü? ,Diri mi? Neyse işte …
Ben bu sözden tek bir şey çıkardım , yazının başında da söylediğim gibi TÜKENMİŞLİK SENDROMU !
Tavsiyem ; Meryem Uzerli’nin yaptığı ! Başkanın yapacağını düşünmediğim bir erdem …
Şimdi yok bilmiş birkaç otomatik yalayıcı çıkıp ; ‘’ Sen İzmir Aziz’dir.Aziz kalacak ‘’ sloganını çıkarıp İzmir’i yıkmıyor  muydun ?’’ diyecek !
Evet doğru ! O dönem o sloganı türettiğimde tüm İzmir aynısını söyledi.Şimdiki durumunu ise başkan kendisi ÖLMÜŞ EŞŞEK diyerek yorumladı.Ben de üzüldüm ! 
Üzüldüm ; bu duruma gelmeseydi KEŞKE !...

 
  Bu yazı 4657 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  YAZARLARIMIZ
YUKARI