Bugun...

DÖRTDİVAN VE YENİÇAĞA'DA GİZLİ SEÇİM ÇALIŞMALARI

 Tarih: 16-11-2018 19:39:00  -   Güncelleme: 19-02-2021 22:27:00
Mutlu BİLGE

30 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’ne beşbuçuk  ay kala seçime yönelik faaliyetler henüz açıktan sergilenmemişken, yer altı faaliyeteri tam gaz devam ediyor. Birbirine komşu iki ilçe, Dörtdivan ve Yeniçağa’da aynı ekolden gelen grupların, mevcut belediye başkanlarına karşı gizli ve derin bir hazırlığın içerisinde oldukları duyumlarını alıyoruz.

Dörtdivan’da eski Belediye Başkanı Sefer Akman ve yine tanınmış simalardan Nuri Sezgin’in mevcut Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu’na karşı aday çıkarmak için gizli çalışmalar yaptıkları yönünde haberler ayyuka çıkarken, Yeniçağa’da da muhalif grupların Merhum Ekrem Doğanay’ın torunu ve şu anda Ak Parti’den Yeniçağa Belediye Meclis Üyesi Yahya Doğanay’ı mevcut Belediye Başkanı Recayi Çağlar’ın karşısına aday olarak çıkarmaya çalıştıkları yönünde duyumlar aldık. Bir süreden beri sıklıkla duyduğumuz bu faaliyetleri güvenilir kaynaklarımızdan da teyit ettik. Durum böyle olunca Dörtdivan’daki ve Yeniçağa’daki bu faaliyetleri yorumlamak istedik.

Önce Dörtdivan’dan başlayacak olursak, Sefer Akman ve Nuri Sezgin liderliğindeki aday çıkarma harekatı baştan ölü doğmuş, Dörtdivan’da karşılığı olmayan, hatta Hasan Uzunoğlu karşıtlarını bile Hasan Uzunoğlu etrafında kilitleyecek başarısız bir girişim olacaktır. Zira bir dönem Hamza Efe’nin Başkan adaylığını ayak oyunlarıyla gasp edip Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmuş ve görev süresi dolunca tekrar aday olmayarak, aslında aday olma cesareti gösteremeyerek koltuğunu Hasan Uzunoğlu’na bırakmış bir Sefer Akman’a AK Parti karar vericilerinin ‘’hayırdır Sefer! bu sendeki başkanlık sevdası neden dirildi, aklına ne geldi’’ demeleri kuvvetle muhtemeldir. Yine Sefer Akman’ın Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı 18. Madde uygulamasından mağdur olan çok sayıda kişi Sefer Akman’ın sürekli kulaklarını çınlatırken, Ak Parti’den yeniden aday gösterilmesi durumunda hem Ak Parti’ye hem de Sefer Akman’a karşı gösterecekleri tepkiyi tahmin etmek zor olmasa gerek. Böyle bir durumda Dörtdivan Baharı başlaması işten bile değil. Bir dönem Dörtdivan’da Belediye Başkanlığı’na aday olmuş kazanamayınca soluğu İstanbul’da alan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan Nuri Sezgin’in adaylığı düşüncesi de en az Sefer Akman’ın adaylığı kadar itici geliyor. Sefer Akman ve Nuri Sezgin, mantalite bakımından biribirlerinin aynısı, biri diğerinin fotokopisi. Yani bu hareketin hiçbir al benisi yok.

Yeniçağa’yı analiz edecek olursak, Yeniçağa’daki muhalif grubun en büyük avantajı, Yeniçağalılar tarafından çok sevilen ve mirasına sahip çıkılan Ekrem Doğanay faktörü. Merhum Ekrem Doğanay’ın torunu Yahya Doğanay bu grup için ellerindeki en iyi başkan adayı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakından tanıdığı, sağlığında ziyaret ettiği Ekrem Doğanay Hoca’nın torunu Yahya Doğanay’ın adaylığına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onay vereceği düşünülüyor. Hatta bu grubun Cumhurbaşkanı’na bu isteklerini ilettikleri yönünde haberler var. Yine Yahya Doğanay’ı destekleyen grup, Recayi Çağlar’ın başarısındaki en büyük rolün Yahya Doğanay’a ait olduğu yönünde söylemleri dillendirerek algı oluşturuyor. Bu söylentiler yüzünden Başkan Recayi Çağlar’ın Ankara’ya gdişlerinde Yahya Doğanay’ı yanına almadığı düşüncesi hakim. Eğer Ak Parti’nin önüne Yahya Doğanay ve Recayi Çağlar isimleri gelirse, tercih yapması epey bir zor görünüyor. Bir tarafta beş yıl boyunca samimi bir şekilde gecesini gündüzüne katarak çalışan ve başarılı bir performans sergileyen mevut başkan Recayi Çağlar, diğer tarafta ise Yeniçağa Halkı’nda bir karşılığı olan, manevi ikliminden yararlandıkları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da çok değer verdiği, Merhum Ekrem Doğanay’ın torunu Yahya Doğanay var. Yahya Doğanay başkan adayı yapılırsa, neden Recayi Çağlar’ın başkan adayı yapılmadığı sorusuna cevap bulmak pek mümkün olmayacak. Recayi çağlar’ın başarısı cezalandırılmış gibi bir sonuç ortaya çıkacak. Recayi Çağlar ‘’ustalık dönemini’’ de yaşayıp Yeniçağa’ya hizmet yarışını sürdürmek istiyor.

Dörtdivan ve Yeniçağa’yı birbirinden ayıran fark;  Dörtdivan’da Hasan Uzunoğlu’nun başkanlığını zorlayacak kendi partisi içerisinden bir aday şu an için pek görünmüyor. Başkan Hasan Uzunoğlu’nun koltuğunu, kendi partisi dışından MHP’nin çıkaracağı güçlü bir aday zorlar. Yeniçağa’da ise durum bunun tam tersi. Başkan Recayi Çağlar’ın koltuğunu kendi partisi dışından bir aday zorlayamaz. Recayi Çağlar’ın koltuğunu kendi partisi içinden en yakınındaki isim Yahya Doğanay zorlar.

Mutlu Bilge

16.10.2018 / BOLU

  Bu yazı 5219 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  YAZARLARIMIZ
YUKARI