Bugun...
SON DAKİKA

SANDIKLAR PATLAR MI?

 Tarih: 15-03-2021 11:19:00  -   Güncelleme: 17-03-2021 21:12:00
Mutlu BİLGE
AK Parti Bolu İl Başkanlığı, geçtiğimiz Cumartesi bir otelde gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Yeme içme faslının ardından İl Başkanı Suat Güner, sağına Arzu Aydın’ı sol tarafına da Fehmi Küpçü’yü alarak gazetecilere açıklamalarda bulunuyor. Anlaşılan İl Kongresi’nin hemen ardından milletvekilleri ve teşkilat mensuplarıyla birlik ve beraberlik mesajı vermek ve yeni dönemim manifestosunu açıklamak istiyor.
Bunu yapması da gayet normal. Fakat toplantı amaçlandığı gibi parlak geçmiyor. Yüz ifadelerindeki solgunluk ve konuşmalardaki heyecansızlık her şeyi ortaya koymaya yetiyor. Yeni dönemle ilgili mesajlar vermeye değil de kavgaya gelinmiş gibi bir hal var. İl Başkanı Suat Güner yeni olmasının ve üzerindeki yükün ağırlığından dolayı konuşmasına heyecan katmak istiyor ve önümüzdeki seçimlerde bir önceki seçimde uğranılan kazayı telafi edeceklerini ve sandıkları patlatacaklarını söylüyor. Duyduklarım karşısında bir an talk show programı izlediğimi zannettim. Çünkü söylenenler gerçeklikten uzak adeta bir ütopya. Suat Güner daha yolun başında ütopik bir havaya girmiş.
Önümüzdeki seçimlerde, bir önceki seçimlerde uğranılan kazayı telafi etmenin ve sandıkları patlatmanın, sağında ve solunda oturan iki milletvekilinin siyaset sahnesinden çekilmeden mümkün olamayacağını hesaba katmıyor. Bu milletvekillerinin 31 Mart 2019 seçimlerinden bu yana sadece kurtarılmış bölgelerde gezindiklerini, Dörtdivan gibi mayınlı alanlara giremediklerini gözardı ediyor.
Milletvekili Arzu Aydın’da ise bir Tanju Özcan paranoyası başlamış. Her konuşmasında olduğu gibi bu toplantıdaki konuşmasının öznesini yine Tanju Özcan oluşturuyor Sanırsınız ki toplantı Tanju Özcan için düzenlenmiş. Tanju Özcan’a yüklendikçe kendisinin prim yaptığını zanneden, yerelden ulusala geçememiş, bedeni TBMM’de aklı Bolu’da takılı kalmış bir vekil var. Kendisinin bir milletvekili olduğunu, ulusal ağırlıklı bir siyaset yapması gerektiğini, Tanju Özcan’ın yereldeki muhataplarının İl Başkanı Suat Güner ve AK Parti Bolu Belediye Meclis Grubu Başkanı Burak Balaban olduğunu hiç düşünmüyor. Tanju Özcan’ın belirlediği gündemlerin peşine takılıp hırçınlaşan bir vekil var. Tanju Özcan ile uğraşmak yerine işlerini yapıp Meclis’te patatesi gündem yapın. Bolu’da ve Dörtdivan’da Patates üreticinin elinde patladı. Ankara’da Türk Kızılay’ı ve Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü’nün kapısını çalın. Eğer randevu alamıyorsanız, ben size yardımcı olurum.
Fehmi Küpçü’nün konuşmasını dinlemeye bile gerek yok. Çünkü yeni hiç bir şey yok. Yine de sabırla dinledim. Önümüzdeki üç yıl boyunca katılacağı programlarda konuşacağı şeyler hep aynı. “Bu coğrafya, kadim bir medeniyet tasavvuru, farklı coğrafyalarda operasyon yapabilen bir Türkiye, Himmet Dede, Ulu Erenler, Ulusu Deresi’nin kenarı” vesaire. Kaset takılı kalmış yapacak bir şey yok.
Durum böyle olunca Suat Güner’in dediği gibi sandıklarda bir patlama olur ama enkazında kendileri kalır. Suat Güner’in bir an önce gözündeki perdeyi aralaması hayal aleminden Bolu’nun acı gerçeklerine bir an önce dönmesi gerekir. İşte Bolu’nun acı gerçeği;
Allah’ın on kulu bekleye dursun on pul.
Bir kişiye dokuz dokuş kişiye bir pul.
Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa.
Yaşasın kefenimin kefili karaborsa.
Mutlu Bilge
15.03.2021 /!İSTANBUL
  Bu yazı 5691 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  YAZARLARIMIZ
YUKARI