Bugun...
SON DAKİKA

KÜÇÜK KAHRAMAN

 Tarih: 13-08-2017 18:40:00
Mutlu BİLGE

Hacetler Köyü İlkokulu’nda 3.sınıftayken Hüseyin Hüsnü Tekışık’ın birleştirilmiş sınıflar için hazırlamış olduğu ‘’Hayat Bilgisi’’ kitabında, araya serpiştirilmiş küçük hikayeler, masallar ve şiirler yer alırdı ve ben bunları severek okurdum. Birçoğu aklımda olan bu hikayelerden beni en çok etkileyeni ve o gün bugündür hafızamda canlılığını en çok koruyanı ‘’Küçük Kahraman’’ hikayesidir.

Kurtuluş Savaşı yıllarında Yunan işgal bölgesinde yer alan bir köyde anne ve babasını kaybetmiş, kimsesiz bir çocuğun, çıktığı bir ağacın üzerinden Türk askerlerine Yunan mevzilerini  tarif ederken şehit oluşunu anlatan gözyaşartıcı bir hikaye. Hikaye deyip de geçmemeli. Hayat Bilgisi kitabında okuduğum hikaye gerçekte yaşanmış mıdır bilinmez ama o gün yaşanmamışsa bile, aradan çok uzun yıllar geçtikten sonra bugün yüreğimizi parçalarcasına, kızgın bir kor ateşiyle dağlarcasına yaşandı.

Eren Bülbül. Daha on beşinde hayata sevgiyle bakan, ‘’biri de çıkıp iyi ki varsın Eren demez ki’’ diyecek kadar varlığını bize hissettirmeye çalışan, varlığını hisettiğimizle elimizden kayıp cennet köşklerine uçup gitmesi bir olan, damarlarında asil Türk kanı dolaşan kahraman bir Türk çocuğu, küçük bir kahraman.

Trabzon’da bir evden birşeyler çalarken gördüğü teröristleri Jandarmaya gidip ihbar eden, Jandarmaya kılavuzluk edip teröristlerin bulunduğu yeri gösteren ve bu yer gösterme esnasında tıpkı ilkokulda okuduğum ‘’Küçük Kahraman’’ gibi şehit olan bir onbeşli. Bu vatan uğruna elbette nice onbeşlileri mukaddes vatan toprağının kara bağrına emanet etttik. Ama Eren Bülbül, koskoca Türk Milleti’nin geç fark edip erken kaybettiğine üzüldüğü, arkasından ‘’iyi ki varsın Eren’’ diyerek yas ettiği bir on beşli, bir küçük kahraman.

Birilerinin ölen vatan hainlerine el ele verip ağıtlar yaktığı bir ortamda, küçük şehitlerimizin, kahramanlarımızın acısını yüreğimizde yaşatamazsak, Türklüğümüzden ve müslümanlığımızdan utanmalıyız. Eren Bülbül, hani bir şarkıda söylendiği gibi, bir şey demeden, ardına bakmadan ve şikayet etmeden uçup gitti cennete. Bize düşen ise, Eren’in uğrunda canını feda ettiği, bize emanet bıraktığı vatan toprağına sahip çıkmak, gerekirse Eren gibi bir ecelle Mevlamıza erebimektir.

İyi ki varsın Eren, iyi ki varsın Küçük Kahraman! Vatan sana minnettardır.

MUTLU BİLGE

13.08.2017 / BOLU

  Bu yazı 2918 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI